December 5, 2022

Зеленски до Столтемберг: Биди маж како Пендаровски па и ти објави војна на Русија

Претседателот на Украина Володомир Зеленски го повика Столтемберг да не биде плашливец и да и објави војна на Русија.

„Како сегашен претседател на Украина мојата клучна порака до Столтемберг и НАТО е да не се плашат од ништо и никого и да го следат примерот на храбриот македонски претседател па да и објават војна на Русија и да ни дадат уште повеќе оружје“.

Зеленски дополнително истакна дека е многу битно Столтемберг да го следи примерот на Пендаровски за да се престраши па откако ќе и објави и тој војна на Русија тоа ќе биде голема гаранција за светскиот мир

EfIhjEhiVZjACvmw