December 5, 2022

Маричиќ поднесе тужба против владата и државата затоа што му било скратено правото да јаде на државна сметка

Заменик претседателот на Владата задолжен за европски прашања, Бојан Маричиќ, од денеска е во дводневна работна посета на Стразбург.

Причината за оваа дводневна приватна посета на Маричиќ е за да поднесе тужба против владата и државата Северна Макаронија пред судот за човекови права затоа што му било скратено правото да јаде на државна сметка колку што сака.

Адвокатскиот тим на Маричиќ кажа дека случајот во стразбур ќе биде добиен затоа што од него се бара премногу да работи во областа на државните евро интеграции а му се скратува правото да јаде на државна сметка колку што ќе посака од страна на диктаторот Димитар Ковачевски

Од државата односно од владата појаснија дека тужбата на Маричиќ е неоснована затоа што во овие моменти не е време за јадење на државен трошок затоа што мора да се штеди поради големата и тешка криза.

НАПОМЕНА СТАТИЈАТА Е 100% САТИРИЧНА ИЗМИСЛИЦА СИТЕ СЛИЧНОСТИ СЕ СЛУЧАЈНИ

EfIhjEhiVZjACvmw