December 5, 2022

Ковачевски: Во оваа тешка зима мојата плата ќе ја донирам на луѓе кои ќе немаат пари да одат на бербер

Откако Пендаровски најави дека е подготвен да седи обвиткан со Руски јамболии доколку нема парно за граѓаните и премиерот Ковачевски реши да биде солидарен и да направи хуман гест за одредена група на Граѓани

„Како премиер на државата сакам да кажам дека додека трае енергетската криза јас мојата ќе ја донирам на одредена категорија на граѓани кои нема да можат да си платат бербер а јас воедно и немам потреба од бербер“.

Од владата го пофалија и охрабрија потегот на Ковачевски и кажаа дека оваа постапка на премиерот е доказ за неговата пожртвуваност.

НАПОМЕНА СТАТИЈАТА Е 100% САТИРИЧНА ИЗМИСЛИЦА СИТЕ СЛИЧНОСТИ СЕ СЛУЧАЈНИ

EfIhjEhiVZjACvmw