December 5, 2022

Ковачевски: Наредувам Русија одма да се повлече затоа што АРМ е во висока борбена готовност

Со непредизвиканата агресија врз Украина, Руската Федерација флагрантно ја прекрши Повелбата на Обединетите нации, како и на нормите и принципите на меѓународното право, оцени премиерот Димитар Ковачевски.

„Како сегашен а доколку ми дозволи Заев можеби и доживотен премиер на нашата земја и наредувам на Русија веднаш да се повлече од Укрина затоа што во спротивно ќе ја снајде пекол нашата армија веќе е во висока борбена готовност“.

Од министерството за одбрна навистина потврдија дека нашите војници се навистина во висока борбена готовност. Кога ги прашавме колку е висока борбената готовност тие ни рекоа дека дека новите чизми на нашите војници се со ѓонови дебели 100 сантиметри што би значело дека нашата борбена готовност е поголема за околу еден метар во просек па затоа Русија нека се повлекува додека има време во спротивно ќе види што е висока борбена готовност.

НАПОМЕНА СТАТИЈАТА Е САТИРИЧНА ИЗМИСЛИЦА СИТЕ СЛИЧНОСТИ СЕ СЛУЧАЈНИ

EfIhjEhiVZjACvmw