October 7, 2022

Захарова: Славјанка Пендаровски и Ковачевски да седат мирно да не носат модро

Потпретседателката на руското Министерство за надворешни работи упати јасна порака до нашиот државен врв.

Захарова: „Добрата македонска поговорка гласи СЛАВЈАНКА ПЕНДАРОВСКИ И КОВАЧЕВСКИ ДА СЕДАТ МИРНО ДА НЕ НОСАТ МОДРО затоа нека берат ум да не летаат пердуви а од пердувите може да се направат удобни перници“.

По изјавата на Захарова нашиот државен врв многу се налути и затоа одлучи да се прати уште поголема количина на оружје како воена помош за Украина затоа што Захарова зборува во нервозна ситуација бидејќи ја губат војната.

НАПОМЕНА СТАТИЈАТА Е САТИРИЧНА ИЗМИСЛИЦА СИТЕ СЛИЧНОСТИ СЕ СЛУЧАЈНИ

EfIhjEhiVZjACvmw