June 7, 2023

tvvesti.com

ХУМОР, САТИРА И ЗАБАВА

Рашковски: Софтверот си беше исправен но на крај Заев ме зафркна и мене и софтверот

Во Основниот кривичен суд во Скопје денеска продолжи рочиштето за случајот „Софтвери“, во кој првообвинет е поранешниот генерален секретар на Владата, Драги Рашковски.

Вештакот на Јавното обвинителство, Мане Пиперевски констатира дека софтверот што Рашковски го набавил како генерален секретар на Владата од фирмата „Инвока груп“ не работел.

По објаснувањето на Вештакот и Рашковски даде исказ во Своја одбрана.

Рашковски: „Најодговорно ви тврдам дека софтверот си работеше одлично но потоа Заев ме зафркна ми го украде софтверот без да знам и потоа му го прати преку гулап писмоносец на Груевски за да биде истиот софтвер хакиран од страна на Груевски сето ова докажува дека тие се имаат договорено да ми го заебат софтверот затоа што ми должат пари за мекици па за да не платат сега одговарам кривично демек софтверот расипан бла бла бла“.

НАПОМЕНА СТАТИЈАТА Е 100 % САТИРИЧНА ИЗМИСЛИЦА СИТЕ СЛИЧНОСТИ СЕ СЛУЧАЈНИ

EfIhjEhiVZjACvmw