June 7, 2023

tvvesti.com

ХУМОР, САТИРА И ЗАБАВА

Славјанка: Русија е готова ќе капитулира затоа во очај се обидуваат да мобилизираат војници

ПУТИН: ЗА ЗАШТИТА НА РУСИЈА, НЕЈЗИНИОТ СУВЕРЕНИТЕТ И ИНТЕГРИТЕТ, СМЕТАМ ДЕКА Е ПОТРЕБНО ДА СЕ ПОДДРЖИ ПРЕДЛОГОТ ЗА ДЕЛУМНА МОБИЛИЗАЦИЈА.

Оваа изјава на Путин предизвика негативни реакции кај прозападните држави но и држави кои се членки на НАТО пактот.

Бидејќи Македонија е полноправна членка на НАТО и нашата министерка за одбрана даде изјава за најновите потези на Путин.

Славјанка: „ Не само како министер за одбрана туку и како воен аналитичар слободно можам да кажам дека новиот потег на Путин за дополнителна мобилизација е знак на очајна и безизлезна ситуација затоа што до Декември месец ќе потпише капитулација и ќе ја загуби војната за да се забрза процесот на руската капитулација наредив во украина да пратиме уште оружје а кога ќе капитулира Русија како оштета ќе треба да ни даде многу нафта и гас како оштета затоа што ќе биде губитник во војната“.

НАПОМЕНА СТАТИЈАТА Е 100% САТИРИЧНА ИЗМИСЛИЦА СИТЕ СЛИЧНОСТИ СЕ СЛУЧАЈНИ

EfIhjEhiVZjACvmw