December 8, 2023

ХУМОР И САТИРА

ХУМОР, САТИРА И ЗАБАВА

Пендаровски: Да појаснам, кога пишав дека камбаните биеле 96 пати во минута сакав да ја опишам песната за кого бијат камбаните од Металика

Претседателот на нашата држава беше приморан да ја повлече сопствената обајва поради бурните реакции на јавноста.

Во својата објава Пендаровски напишал дека во чест на кралицата камбаните биеле 96 пати во минута, што реално е невозможно што ѕвона ќе беа каков е тој систем што ќе ги движи толку брзо.

Пендаровски: „Поради бурните реакции на јавноста бев приморан да ја повлечам својата изјава за да има мир но за жал морам да кажам дека на мојата изјава најмногу урлаа особи со немање осет за читање меѓу редови односно не сватија дека кога пишав дека камбаните биеле 96 пати во минута ја опишував песната за кого бијат камбаните од Металика ( For whom the bell tolls – Metallica) кога ќе ја слушнете песничката и ќе го видите тапанарот Ларс како мава на дупли бас ќе си речете еден удар на Ларс едно биење на камбаните па токму затоа пишав 96 пати во минута но за жал платениците на опозицијата лом ме направија а појма немаат од музика па морав да ја избришам својата објава“.

НАПОМЕНА СТАТИЈАТА Е САТИРИЧНА ИЗМИСЛИЦА СИТЕ СЛИЧНОСТИ СЕ СЛИЧАЈНИ

EfIhjEhiVZjACvmw