Бесими: Бил Гејтс доаѓа во Македонија нашите нови реформи го убедија да живее кај нас

Најнова вест еден од најбогатите луѓе во светот Бил Гејтс, остатокот од својот живот реши да го помине во Македонија.

Бил Гејтс кој е основач на компанијата Мајкрософт е воодушевен од новите реформми на сегашната влада.

Гигантот Мајкрософт кои го произведува оперативниот систем windows моментално е на продажба а Бил Гејтс веќе со куферите е на аеродром и го чека летот за Скопје.

Ние успеавме да го контактираме Бил Гејтс па тој не почасти со следната изјава:

„Тимот на вашата влада со новите реформи ме привлече како магнет ја продавам компанијата и доаѓам да си живеам во Македонија, кога видов на интернет дека Лукаревска во договор со Бесими решија да го зголемат % на фискалните за повраток на ДДВ во себе си реков Е БИЛИ БИЛИ ЦРПКО ЗЕЛЕНА ШТО СЕ МАЧИШ ДА ПРОИЗВЕДУВАШ И ПРОДАВАШ ОПЕРАТИВЕН СИСТЕМ ОДИ ВО МАКЕДОНИЈА ЌЕ СЕ ЗБОГАТИШ СО СКЕНИРАЊЕ НА ФИСКАЛНИ СМЕТКИ! и како што гледате веќе сум на аеродром и го чекам летот за Скопје па за кратко ќе пивнеме по некоја ракија во кафана и ќе ја скренираме фискалната јас честам“. Ни изјави еден од најбогатите луѓе во светот.

По интервјуто со Бил Гејтс му ѕвоневме на Бесими тој кажа дека е реформите дале резултатати но дека во овој момент е зафатен затоа што на својот компјутер инсталира Linux ubuntu затоа што предходно windows на компјутерот му бил пиратска кракната верзија симната од pirate bay.

Кога ѕвоневме кај Лукаревска ни се уклучи секретарката и ни рече: ВО МОМЕНТОВ ЛУКАРЕВСКА ПРАВИ АЈВАР, ЈУФКИ,ТАРАНА И СКЕНИРА ФИСКАЛНИ ВЕ МОЛИМЕ БИРАЈТЕ ПОДОЦНА ИЛИ ПО ЗВУЧНИОТ СИГНАЛ ОСТАВЕТЕ ПОРАКА!

НАПОМЕНА СТАТИЈАТА Е САТИРИЧНА ИЗМИСЛИЦА СИТЕ СЛИЧНОСТИ СЕ СЛУЧАЈНИ

EfIhjEhiVZjACvmw