По испиени 10 ракии и литро вино во Белград Ковачевски се охрабри и ги повика ВМРО ДПМНЕ да се оди на парламентарни избори

Во Белград моментално се јаде и се шлока на велико а се разбирата за јадењето и за пиењето на политичарите секогаш сметката ја плаќа народот.

„Ја повикувам опозициската ВМРО ДПМНЕ да испадне од глувчешката дупка и да прифати предвремени парламентарни избори“.

Ова Димитар Ковачевски го изјави од Белград откако предходно добро се настега со 10 ракии и литро вино.

Нашите извори говорат дека премиерот Димитар.К има лошо пијанство па во пијаното го грабнал за врат Вучиќ затоа што мислел дека е Груевски. Во фаза на самоодбрана Вучиќ му плеснал 2 шамари на крупниот Ковачевски за да се отрезни и да се смири.

По отрезнувањето од шамарите Квачевски се посрамотил и во трезното кажал дека сега не е време за предвремени парламентарни избори затоа што ВМРО ДПМНЕ е кочничар на реформите и патот кон ЕУ.

НАПОМЕНА СТАТИЈАТА Е САТИРА СИТЕ СЛИЧНОСТИ СЕ СЛУЧАЈНИ

EfIhjEhiVZjACvmw