Ковачевски: Во големата акција ги уапсивме Заев, Филипче, и Русковска, законот е за сите еднаков

Денес министерството за внатрешни работи спроведе голема полициска акција на територијата на целата држава.

Во погоре наведената акција паднаа крупни политички ѕверки а по судскиот процес ќе завршат со затворски казни од најмалку 15 години.

Акцијата е припремена од Спасовски но наредбата за спроведување на оваа акција е наредена лично од Ковачевски.

„Јас Д.Ковачевски како премиер на оваа земја, наредив министерот Спасовски да започне голема полициска акција, во оваа акција паднаа големи политички ѕверки а тоа е доказ дека законот е еднаков за сите! Заев, Филипче, и Русковска не ги почитувале законите на државата и си терале по свое затоа ќе си одговараат! Беа фатени на лице место како готват во експрес лонци и тенџериња јас лично го измерив дијаметарот на садовите за готвење и кога ја видов димензијата пребледев косата ми се крена нагоре! Ќе си лежат готвењето во големи е строго забрането до 31 Март 2023 година“. Истакна премиерот.

НАПОМЕНА СТАТИЈАТА Е ЦЕЛОСНА САТИРИЧНА ИЗМИСЛИЦА СИТЕ СЛИЧНОСТИ СЕ СЛУЧАЈНИ

EfIhjEhiVZjACvmw