Османи со Францускиот предлог сите се извлековме од ќотек кои можеше да ни го удрат Путин и Грувски

Шефот на дипломатијата Бујар Османи посочи дека во текот на овие две години, преку бројни активности, комуникации, преговори, разговори, билатерални и меѓународни, успеале да постигнат неколку клучни резултати што се особено важни за утврдување на една динамика на односите со Путин и Груевски.

Францускиот предлог е како одреден вид на штит да да тој не штити сите нас ние не за џабе ќе нарачуваме и ПВО систем од Франција.

Османи:

„Францускиот предлог буквално не заштити целата влада од опасност затоа што доколку не беше предлогот од Франција Путин и Груевски ќе дојдеа и ќе ни удреа ќотек исто како што малите деца јадат ќотек кога се во пубертет па ќе здогледаат некоја згодна дада и ќе ја шлапнат по задното дебело месо а потоа таа ќе ги грабне и ќе им го удри ќотекот ама онака баш здрав ќотек ушите да свират. Зошто дадов како министер во пубертет ? Како зошто? Па ние во влада сите сме си како момчиња и девојчиња во пубертет хормоните најмногу ни вријат кога се работи за тендер па тогаш највеќе се шлапкаме“. Појасни министерот за надворешни работи.

НАПОМЕНА СТАТИЈАТА Е САТИРИЧНА ИЗМИЛИЦА СИТЕ СЛИЧНОСТИ СЕ СЛУЧАЈНИ

EfIhjEhiVZjACvmw