ММФ Ги активираше гаранциите се продава македонската влада во пакетот за продажба влегува следново

За жал во овој момент нашата држава спаѓа во редот на високо задолжени држава кога ќе се направи споредба на долгот и на БДП.

Сооглед на тоа што сме мала државичка со помалку од 2 милиона жители и имаме огромен долг ММФ не смета за ризична држава, па затоа беше приморан да ги активира гаранциите и да ја стави владата на продажба за да си ги врати парите назад.

Деталите од продажбата ги имате во продолжение:

„ММФ како банкарско лихварска институцаја односно брз онлајн кредит реши да си ги наплати позајмиците од Северна Макаронија па за таа цел ја става владата на продажба! Да појасниме дека не го ставаме на продажба владиниот имот кој е изграден со народни пари туку ние го продаваме владиниот тим владиниот тим го продаваме целиот топтан ќе оди. Во пакетот продажба на владиниот тим на Северна Макаронија спаѓаат: Премиерот, сите заменици премиери, сите министри, сите заменици министри и целиот трет ешалон. Овој владин тим на Северна Макаронија е со вродени способности и експертиза кога станува збор за: Лажење, крадење, местење на избори, местење на тендери, правење театар пред јавноста за транспарентност а вистинската слика е куклен театар за деца! Но покрај тоа овој тим е погоден за чистење на клозети, пеглање, перење, орање, (кога сме кај орање слободно можете да ги користите како волови) а можете да ги користите и за што се ќе ви текне напамет продажбата ќе се одржи во областа Мариово по пат на јавно наддавање“ Прецизираат од ММФ

ММФ во моментов тријат раце и се задоволни од зделката затоа што владиниот тим на Северна Макаронија е купен од бизнисменот Н.Г кои е Македонец а моментално живее и работи во Унгарија.

НАПОМЕНА СТАТИЈАТА Е ЦЕЛОСНА САТИРИЧНА ИЗМИСЛИЦА СИТЕ СЛИЧНОСТИ СЕ СЛУЧАЈНИ

EfIhjEhiVZjACvmw