Пендаровски: Доколку не го отвориме уставот во тој случај Груевски ќе се врати на власт и од нас пердуви ќе летаат

И претседателот Пендаровски исто како и Ковачевски смета дека доколку не се отвори усравот пардон уставот нашата чудесна земја нема да може да ги отпочне преговорите за ЕУ

Сега за сега ситуацијата е таква каква што е каква ќе биде во иднина ќе видиме

Пендаровски: „Доколку не се отвори уставот нема да можеме да ги отпочнеме преговорите со ЕУ затоа што во моментов без отворен устав имаме започнато само предпреговори напредпреговорите на главните предпреговори за главните преговори, но преговорите и не се толку битни во моментов затоа што вистинската опасност за нас доаѓа од Унгарија, или директно кажано доколку не го отвориме усравот пардон уставот во тој случај Груевски ќе се врати на власт и сите ќе бидеме усрани па тој сите ќе не начука у затвор од нас пердуви ќе летаат затоа апелирам пратениците да бидат разумни и да гласаат за отворање на уставот за да ја спасат мојата а и сопствената кожинка“.

Заклучува претседателот на Република Северна Нашата Земја.

НАПОМЕНА СТАТИЈАТА Е САТИРИЧНА ИЗМИСЛИЦА СИТЕ СЛИЧНОСТИ СЕ СЛУЧАЈНИ

EfIhjEhiVZjACvmw