Видео: Поради пуштената струја од Арачиново се веселат и канат на баклава прсти да излижеш

Кога повторно светнаа ламбите во селото Арачиново на радоста и немаше крај сите ронеа солзи радосници.

По повод пуштената сртуја жителите на Арачиново пратија покани за да се јаде баклава на нивни трошок.

Радосните жители кажаа дека после долго долго време ќе можат да си испечат баклава на струја.

Деталите од видеото погледнете ги ТУКА

EfIhjEhiVZjACvmw