Поради Арачново без електрична енергија се собранието и неколку министерства владата бара решение

Поради проблемот во Арачиново во моментов се јави проблем и во неколку државни институции.

Жителите на Арачиново се на протест поради исклучена електрична енергија. Но за жал покрај Арачиново без струја останаа и собранието и неколку министерства.

За побрзо решавање на погоре наведените проблеми владата на Македонија донесе одлука да издаде наредба веднаш да се уклучи струјата во Арачиново.

Портпаролот на владата истакна дека од владата биле приморани да издадат директна наредба до ЕВН за пуштање на струјата во Арачиново, затоа што со помош на продолжни кабли од Арачиново со електрична енергија неколку години се снабдуваат Собранието на Република Македонија но и неколку министерства и болници.

Од ЕВН Македонија беа недостапни за да дадат коментар на новата одлука

НАПОМЕНА СТАТИЈАТА Е САТИРИЧНА ИЗМИСЛИЦА СИТЕ СЛИЧНОСТИ СЕ СЛУЧАЈНИ

EfIhjEhiVZjACvmw