Ковачевски: Вработените од опера и балет сакаа повисоки плати што крекате за струјата неможе и двете работи оддеднаш

Вработените од националната опера и балет го почуствуваа амбиентот на 17 век бидејќи беа без електрична енергија поради неплатени сметки.

Погоре наведениот проблем создаде реакции во јавноста, па затоа државата требаше веднаш да реагира за да ги смири страстите.

Со проблемот покрај министерот за култура веќе е запознат и нашиот премиер Ковачевски кои заедно со министерката за култура Бисера најдоа решение за проблемот.

Ковачевски и Бисера веднаш се јавиле кај градоначалникот на Арачиново го запознале со големиот проблем, а потоа замолиле да постават продолжни кабли во Арачиново кои ќе ја снабдуваат опера и балет со струја во иднина.

За голема среќа локалната самоуправа потврдила дека ќе подаде рака веднаш за решавање на проблемот.

Од владата се реќни за подадената рака и соопштија дека веќе преговараат сите државни институции да бидат снабдувани со бесплатна струја од Арачиново.

НАПОМЕНА СТАТИЈАТА Е ЦЕЛОСНА САТИРИЧНА ИЗМИСЛИЦА СИТЕ СЛИЧНОСТИ СЕ СЛУЧАЈНИ

EfIhjEhiVZjACvmw