Зеленски до Пендаровски: Вашите тенкови и авиони се неупотребливи затоа наредив истите да се претопат и од нив да се направат мали тенџериња за да ја пребродите кризата

Владата на Република Макаронија веќе забрзано се подготвува за големиот судир со енергетската криза која треба да пристигне на бојното поле во Македонија на 1 Септември а ќе остане до 31 Март.

Украинската амбасадорка во Северна Макаронија го информирала Зеленски дека Македонија во борбата против енергетската криза Македонија спроведува одбрамбена стратегија со помош на мали тенџериња и танок млаз.

Кога Украинскиот претседател разбрал дека владата во Северна Макаронија се спрема за борба со енергетската криза веднаш му пишал на Пендаровски.

Во Писмото испратено до нашиот претседател Пендаровски се вели:

„Драг мој колега Пендаровски ве известувам дека Јас како претседател на Украина заедно целиот украински народ многу болно ја примивме веста за вашата борба против агресорот наречен енергетска криза. Дури и сега кога го пишувам ова писмо до вас нај искрејно да ви кажам ронам крокодилски солзи. Бидејќи вашата донација од Тенкови и Авиони е тотално неупотреблива истата наредив да ја претопат и од неа да направат мали тенџериња кои ќе ви ги пратам како динација за полесно да ја пребродите енергетската криза. А што се однесува за тенкиот млаз и за тоа да не берете гајле затоа што во авионите и тенковите имаше толку многу пајажина што од истата сплетивме голем број на танки црева што со гаранција ќе даваат тенок млаз Со почит Зеленски“.

НАПОМЕНА СТАТИЈАТА Е САТИРИЧНА ИЗМИСЛИЦА СИТЕ СЛИЧНОСТИ СЕ СЛУЧАЈНИ

EfIhjEhiVZjACvmw