October 7, 2022

Славјанка: Позитивно одговорив и на новите барања на Зеленски тука сме ќе помогнеме со се што терба

Нашата министерка Славјанка позитивно одговорила и на новите барања од страна на Зеленски.

Зеленски како помош од нашата држава го поднел следното побарување.

Барањето од Зеленски: „Бидејќи успеавте да ги покачите вашите плати за речиси 50 евра тоа е доказ дека сте држава која има силно вооружување, и затоа како претседател на Украина упатувам барање до министерка за одбрана на Република Северна Вашата Земја да ми испратие дополнителна воена помош односно да ни донирате уште 7 350 тенкови, 2 850 борбени авиони, 5850 јуришни хеликоптери, 50 000 000 автоматски пушки, 12 000 оклопни транспортери и 1 милион црешови топчиња. Со почит Зеленски!

Нашата министерка посочи дека барањето на Зеленски е доста скромно и целосно разумно а бидејќи нашата држава е многу силна целиот список ќе биде обезбеден од наша страна.

НАПОМЕНА СТАТИЈАТА Е ЦЕЛОСНА САТИРИЧНА ИЗМИСЛИЦА СИТЕ СЛИЧНОСТИ СЕ СОСЕМА СЛУЧАЈНИ

EfIhjEhiVZjACvmw