Соопштение од МВР: Спасовски замина за Унгарија има испит треба да полага да му посакаме среќа

Важно соопштение од МВР до граѓаните „Драги наши сограѓани, нашиот драг и семоќен министер за внатрешни работи моментално замина за Унгарија затоа што треба да полага во летниот семестар кај професорот Никола Груевски, за таа цел МВР издаде наредба целиот народ да ги држии палците стиснати и на министерот да му држи среќа, МВР ќе врши заслиени контроли и кој ќе биде фатен дека нема стиснати палци за држење среќа на министерот ќе биде лишен од слоба“

Од МВР дополнително потенцираа дека Спасовски е борбена и интелигентна личност и дека за овој предмет се спремал одноносно учел 9 месеци, во учењето спаѓале средно тешки математички операции како што се, собирање и одземање до 10 и таблицата за множење и делење до 10. Од МВР искрејно се надеваат дека професорот Груевски баш ова ќе му го даде на испитот на Спасовски, но долколку професорот Груевски се дрзне и на Спасовски му даде тешки математички операции како што се собирање и одземање на дропки, множење и делење на дропки, пронаоѓање на периметар и плоштина или пак недај боже пронаоѓање на пресек во унија на множества во тој случај МВР против професорот Груевски ќе распише нова меѓународна потерница и по 64 285 пат ќе побара есктрадиција на Груевски. Истакнуваат од МВР

Еден новинар ги праша од МВР а што ако на министерот му се паднат изводи, детерминати, матрици или пак интеграли единечни двојни или тројни од МВР кратко одговрија дека моментално имаат сознанија за криминалната банда итеграли и дека соработуваат со интерпол и дека во моментов неможат да дадат повеќе детали за ова.

НАПОМЕНА СТАТИЈАТА Е САТИРИЧНА ИЗМИСЛИЦА

EfIhjEhiVZjACvmw