March 31, 2023

tvvesti.com

ХУМОР, САТИРА И ЗАБАВА

Заев: Ми беше забрането да влезам во Унгарија гарантирам дека Груевски ја средил целата оваа работа

Поранешниот премиер Зоран Заев е многу револтиран затоа што доживеал непријатно искуство од страна на Унгарските царинарници.

Заев: „ Еми одозгора на тога жими жицава вака беше. Си седев јас под една дебела сенка во Муртино на ливаѓето и ја читав книгата искуства за иднината на професорот Никола Груевски, и како што читав под сенката на ливањето наеднаш ми светна во главата малеее па овој се разведува а ваа мојава уште е во Унгарија. Одма рипнав набрав некоја френка, некое корнишонче сиренце лебче сето тоа за по пато и го јавнав магарето му викам магаренце мое Марко од Муртино право одиме Унгрија ајде чууукшш и ете ти одма беља магаре ко магаре коа се заинати не сака да тргне му викам ајде бе тргај и ми вика ама патот до Унгарија ќе те кошта 120 000 евра! Му викам абе тргај 200 000 евра ќе ти средам да земеш преку фондот за иновации знаеш дека во тој фонд магарињата се скапо платени! Се кандиса и тргна кога стасавме на Унгарската граница да ви кажам право сите царинарници ми личеа на Груевски зошто појма немам. Царинарникот иде и ми вика нешто да пријавите? Еми да пријавам еве некоја френка некои корнишони сиренце и лепче за попат, аха добро ми вика ај симни се од магарето и почекај се симнав чекам и коа наеднаш дојдоа 10 царинарници ама сите ми личат на Груевски и ми викаат неможете да влезете во Унгарија затоа што регистрацијата на Магарето ви е истечена, неважечка ви е и дозволата и плус немате зелен картон. Ццццц значи кај се чуло и видело магаре да се регистрира ова што не ме пуштија на Унгарска граница гарант Груевски со Орбан ја има завршено работата срам да му е уште ми е љубоморен и затоа вака ми прави“ Ваш Зоки Жицата Заев

НАПОМЕНА СТАТИЈАТА Е САТИРА И Е ИЗМИСЛЕНА

EfIhjEhiVZjACvmw