June 7, 2023

tvvesti.com

ХУМОР, САТИРА И ЗАБАВА

Вонредна вест: Бектеши Се повеќе европејци доаѓаат на печалба во Македонија затоа ЕУ не замоли да го забрзаме развојот

На нашата земја Македонија очигледно добро и тргна што би рекол народото кога ќе ни тргне нема кој да не запре.

Поради погоре наведените убави весни Кресник Бектеши реши да испадне во јавноста со вонредно соопштение.

„Народе на Република Северна Алиса од Земјата на Чудата сакам со вас да споделам една убава вест, откако ги покачивме платите на енормно високо ниво многу Европејци дојдоа на печалба во нашата земја, па затоа од ЕУ не замолија да им порачам на граѓаните да го забрзаат развојот во следниве области, да не бараат дополнително покачување на платите затоа што плата од 300 евра во просек е повеќе од доволна, да не организираат протести и да не се лажат во зборовите на опозицијата (ВМРО ДПМНЕ СО КОАЛИЦИЈАТА ИЛИ ЛЕВИЦА СЕЕДНО) Затоа што ние сме најдобри и во крадење и во лажење особено сме добри во продавање на име историја јазик и се што се нарекува одбележија на една држава и еден народ, плус во моментов ЕУ прави врз нашата влада голем притисок да примиме уште поголем број на печалбари во нашата земја, во моментов на северрната граница на нашата држава чекаат голем број на печалбари од Германија, Швајцарија,Франција, Шветска, Финска, Данска, и Италија, моментално сме во постојана координација со МВР и со Спасовски за издавање на работни визи на овие погоре наведени печалбари. Затоа народе ве замолувам да помогнете во имплементирањњето на реформите и условите и немојте да организирате протести поради си некои опозициски партии и немојте да барате дополнително зголемување на и онака веќе енормно големите плати.“ Со почит ваш Бектеши.

НАПОМЕНА СТАТИЈАТА Е ВО ЦЕЛОСТ САТИРИЧНА ИЗМИСЛИЦА СИТЕ СЛИЧНОСТИ СЕ СЛУЧАЈНИ

EfIhjEhiVZjACvmw