June 7, 2023

tvvesti.com

ХУМОР, САТИРА И ЗАБАВА

Ковачевски: Рашковски веднаш да ме поврзе со неговите луѓе од Мексико ми гори поднозе

По соопштението на најголемата опозицикса партија ВМРО ДПМНЕ дека Сегашниот премиер на Македонија е предавник и дека еден ден ќе лежи затвор, го примораа Ковачевски да ги зголеми мерките на безбедност.

Неофицијално Ковачевски веднаш по изјавата на ВМРО ДПМНЕ имал тајна средба со Рашковски, на оваа средба Ковачевски на Рашковски му ветил слобода но дека бара Рашко да му среди за Мексикански пасош и да му обезбеди смештај во Мексико.

Рашко веднаш се согласил на оваа понуда и го уверил Ковачевски дека работата е завршена, затоа што сегашниот премиер му поставил скромно барање и не се полакомил по рецептот за правење мекици.

НАПОМЕНА СТАТИЈАТА Е САТИРИЧНА ИЗМИСЛИЦА СИТЕ СЛИЧНОСТИ СЕ СЛУЧАЈНИ

EfIhjEhiVZjACvmw