March 31, 2023

tvvesti.com

ХУМОР, САТИРА И ЗАБАВА

Џафери: Утре сите пратеници кои ќе дојдат на гласање за да не ги бие малер нека дојдат со гаќите облечени наопаку

Утре во Македонското собрание за жал ќе се крои новата судбина на Македонија.

Талат Цафери веќе се подготвува за утрешниот тежок ден па затоа го испрати следното барање до пратениците.

„Ги замолувам господата пратеници на утрешниот тежок ден во Македонското собрание да дојдат со гаќите облечени наопаку за да не ги бие Малер, инаку како претседател морам да напоменам дека Малер ќе ги бие сите оние кои се против францускиот предлог“

Инаку да појасниме Малер е десната рака на Џафери висок е 235 сантиметри и тежок 180 килокграми и ќе ги бие Малер сите пратеници кои се против францускиот предлог.

НАПОМЕНА СТАТИЈАТА Е ВО ЦЕЛОСТ САТИРИЧНА ИЗМИСЛИЦА

EfIhjEhiVZjACvmw