March 31, 2023

tvvesti.com

ХУМОР, САТИРА И ЗАБАВА

Ковачевски: Покачувањето на пензиите даде резултат дури 40% од пензионерите не го пипкаат лебот пред да го купат

Нашиот премиер Димитар Ковачевски потенцираше дека покачените пензии веќе даваат големи резултати и дека тоа него му причинува големо задоволство, особено кога го гледа народот радосен и весел.

Најново истражување, спроведено од Министерството за финансии (МФ) и Фондот за пензиско осигурување покажа дека покачените септемвриски пензии, поголеми за 36 денари, драстично го промениле однесувањето на пензионерите.

Имено, според добиените резултати, само во првите неколку дена од пристигнувањето на пензиите, лебот во маркетите го допреле 40% помалку пензионери, додека пак користењето на бесплатниот превоз во ЈСП во вторник и петок се намалило за 20%.

со последното покачување дури 40% од пензионерите не го гмечат лебот

Од МФ ни рекоа дека очекуваат во наредниве месеци овие бројки да растат уште повеќе, затоа што финансиската сигурност прави пензионерите да се чувствуваат покомотни и да си дозволат пропуст при изборот на леб.

НАПОМЕНА СТАТИЈАТА Е САТИРИЧНА ИЗМИСЛИЦА СИТЕ СЛИЧНОСТИ СЕ СЛУЧАЈНИ

EfIhjEhiVZjACvmw