March 31, 2023

tvvesti.com

ХУМОР, САТИРА И ЗАБАВА

8те пратеници: Пендаровски нека не се секира за 81 пратеник ние ќе му обезбедиме

Откако нашиот претседател Стево Пендаровски за „Етнос“ Изјави дека мали се шансите да се обезбеди двотретинско мнозинство за изгласување на бугарскиот предлог. Веднаш се обидоа да го смират 8те пратеници кои се добро познати на народот.

Тие на Пендаровски преку нивната фирма „ПРАТЕНИК ПО ПОТРЕБА ДОО СКОПЈЕ“ Му испратиле предлог понуда во која гарантираат дека за 40 милиони евра односно по 5 милиони евра од пратеник се подготвени да му обезбедат двотретинско мнозинство.

Во понудата на фирмата „ ПРАТЕНИК ПО ПОТРЕБА ДОО СКОПЈЕ“ во предлогот до Пендаровски стои дека доколку парите бидат уплатени топтам за истата сума ќе може да користи две гласања оваа понуда важи до 1 септември 2022 година

НАПОМЕНА СТАТИЈАТА Е 100% САТИРИЧНА ИЗМИСЛИЦА СИТЕ СЛИЧНОСТИ СЕ СЛУЧАЈНИ

EfIhjEhiVZjACvmw