И пратениците излегуваат на Улица ќе протестираат за поддршка на колегата

НАПОМЕНА СТАТИЈАТА Е 100 % САТИРИЧНА ИЗМИСЛИЦА СИТЕ СЛИЧНОСТИ СЕ СЛИЧАЈНИ

Моментално во Македонија полека но сигурно зоврива котелот има најавено повеќе штрајкови целта на овие штрајкови е е да се освести сегашната влада. Но Верувале или не во понеделник и пратениците излегуваат на штрајк за да дадат поддршка на нивниот колега кои бил понижен во јавноста и недолично нападнат од толпа луѓе Сите детали за протестот на пратениците кој ќе се одржи во понеделник ги имате пдолу.

Известување на јавноста за понеделничкиот штрајк на пратениците: „ Сакаме да ја информираме јавноста во Република МА…. ма нашата земја дека сите 120 пратеници ќе излеземе на штрајк и протести за да дадеме поддшка на нашиот колега кој беше нападнат од толпа луѓе со зовриени хормони( ДЕТАЛИТЕ ОД ТРАУМИТЕ НА НАПАДНАТИОТ ПРАТЕНИК МОЖЕТЕ ДА ГИ ПРОЧИТАТЕ ТУКА) Штрајкот односно протестот на пратениците ќе биде со транспаренти а на транспарентите ќе пишува И ЈАС СУМ ВО ХЕЛАНКИ АЈДЕ ДОЈДИ ОДЗАДИ ПЛЕСНИ МЕ!!! Ние како пратеници најостро го осудуваме нападот на нашиот колега и преку протестот ќе му изразиме поддршка затоа што човекот е во големи трауми и поради добиените трауми не е способен да си ги пресмета патните трошоци“. Се вели во прогласот на пратениците“.

EfIhjEhiVZjACvmw