January 30, 2023

МВР спречи инцидент од поголеми размери на овогодинешната парада на гордоста учесник на парадата истурил голема количина на лубрикант пред политичарите

НАПОМЕНА СТАТИЈАТА ПОДОЛУ Е 100 % САТИРИЧНА ИЗМИСЛИЦА ОВА СЕ НЕМА СЛУЧЕНО ВО РЕАЛНОСТА

Под мотото „Излези за љубов! Достоинство. Еднаквост. Правда.“, денеска во Скопје третата Парада на гордоста. Парадата почнува во 17 часот во во паркот „Жена-борец“, од каде во 19 часот ќе тргне протестниот марш по скопските улици и ќе заврши со културно-забавна програма на стадионот на АРМ во Градскиот парк. Деталите од инцидентот ги имате подолу во продолжение.

Балканот не е Балкан ако нема дешавки. Па така оваа година на парадата на гордоста доколку не интервенирала полицијата ќе имало инцидент од поголеми размери. Инцидентот го предизвикал учесник на парадата кога на врелиот скопски бетон истурил поголема количина од донираниот лубрикант точно на местото каде што требало да поминат нашите политичари. Мотивот за оваа дешавка е незадоволство од работењето на политичарите па учесникот на парадата сакал политичарите да се излизгаат од лубрикантот и директно да паднат на задникот. Но планот не успеал поради навремената интервенција на полицијата и комуналните служби кои го решиле проблемот. А проблематичниот напаѓач е приведен.

EfIhjEhiVZjACvmw