September 21, 2023

tvvesti.com

ХУМОР, САТИРА И ЗАБАВА

Бугарските историчари бараат во Македонија да се смени тврдењето дека Бугарија била дел од ЕУ. Денес е 23 Јуни 2374 година

НАПОМЕНА СТАТИЈАТА Е САТИРИЧНА ИЗМИСЛИЦА СИТЕ СЛИЧНОСТИ СЕ СЛУЧАЈНИ.

Денес е 2374 година на Македонскиот полуостров има голема импрерија која се протега од Солун и Пирин до Трст. Во овој момент Во имеријата члениуваат Македонија, Србија, Црна Гора Босна и Херцеговина, Хрватска, и Словенија. Но веќе претседателстото на империјата води формални преговори со Русија, Украина, Белорусија, Словачка, и Чешка кој исто така имаат силни и добри економии па за 10 дена ќе бидат и тие дел од сојузната империја а овие разговори се чиста формалност.

И покрај тоа што погоре наведената империја ќе прерасне во економски и територијален џин, шокантната вест доаѓа од соседот Бугарија кој во 2374 година побара да се создаде историска комисија и нашите историчари како дел од таа историска комисија да признаат дека Бугарија никогаш небила членка на поранешната Европска Унија туку дека во унијата ги бркала само административните работи. Нашето претседателство ги прашало а што доколку речеме НЕ!? Е ако речете не Тогаш Бугарија ќе ви стави вето и нема да можете да ги посетите Варна, Несебар, Бургас, Перник итн и дека за тоа ќе си бидеме самите виновни.

EfIhjEhiVZjACvmw