June 7, 2023

tvvesti.com

ХУМОР, САТИРА И ЗАБАВА

Макрон го советувал Ковачевски како да се заобиколи Бугарија и да се отворат вратите на ЕУ

НАПОМЕНА СТАТИЈАТА ВО ПРОДОЛЖЕНИЕ Е САТИРИЧНА ИЗМИСЛИЦА

Започна самитот Западен Балкан ЕУ во Брисел. Бидејќи како бомба одекна штетниот предлог од Франција со кој се бара насилна бугаризација на Македонија и Македонците, Макрон сватил дека претерал со суровиот предлог и на Ковачевски му дал совет како да се заобиколи Бугарија а портите на ЕУ да ни се отворат.

Неофицијално Макрон го тргнал Ковачевски на страна и му рекол, Слушај ме ваму добро само пази Петков да не не слушне, занам дека Францускиот предлог е штетен за вас, но има начин како да ја заебете Бугарија и да ви се отворат портите за ЕУ, имате совршен експерт за отварање затворени врати. Ангажирај го Крсто Мукоски само тој знае како да ви ги отвори портите на ЕУ и да ги остави Бугарите со прстот во Уста. Значи ти повторувам ангажирај го Крсто и јас верум дека портите кон ЕУ ќе ви се отворат.

EfIhjEhiVZjACvmw