March 31, 2023

tvvesti.com

ХУМОР, САТИРА И ЗАБАВА

Ковачевски: Британија излезе од ЕУ за да и отвори место на Македонија сега чекаме и Германија да излезе

Премиерот Ковачевски повторно брилијира. Овој пат тој изјави дека излезот на Велика Британија од Европската Унија отвори слободно место за Македонија да стане членка на унијата. Но не е сѐ така едноставно, велат експертите.

„Иако Велика Британија излезе сепак нема место за Македонија. Голема е шансата да треба и Германија да излезе за да има место во Европската унија за моќната македонска економија“ додаваат тие.

Да се надеваме дека Германскиот канцелар ќе има разбирање и што побрзо ќе почне со излегување од Унијата.

НАПОМЕНА СТАТИЈАТА Е САТИРА СИТЕ СЛИЧНОСТИ СЕ СЛУЧАЈНИ

EfIhjEhiVZjACvmw