December 5, 2022

Зеленски: Русите ако не се повлечат добрoволно од Киев и Чернигов, нашите сили ги потиснуваат

Претседателот на Украина, Володимир Зеленски, изјави дека не верува оти руските трупи доброволно се повлекуваат од Киев и Чернигов, туку дека тоа се случува поради украинскиот отпор што „ги турка назад“.

Се зборува за наводно повлекување на руските војници од Киев и Чернигов, за наводно намалување на активностите во овие области. Ние знаеме дека ова не е повлекување, туку резултат на потиснување на фронтот. Повлекувањето е резултатите на отпорот на нашите бранители – истакна Зеленски. Извор: република.мк

EfIhjEhiVZjACvmw